Србија на вези: Удружење "Урош Предић", 2. део

У чаробном швајцарском граду Билу дружили смо се са нашим уметницима који су тих дана славили, а задивио нас је и карневал који Швајцарци припремају целе године!

У наставку приче о удружењу уметника Урош Предић из Швајцарске, упознаћете још неколико изванредних људи. Видећете њихову визију земље у којој живе, чути причу о менталитету, интеграцији... 

Баш тих дана када је удружење обележавало 25 година постојања, одржавао се и карневал на улицама Била.

Домаћини нам причају да се слави широм земље, а да је највећи и најпознатији карневал у Базелу. Швајцарци се за то припремају током целе године.

Догађај датира из старе Грчке, а обичај су преузели Римљани, који су увели ношење маски, са идејом да се у време празновања не види разлика између робова и робовласника... Толико раскошних костима на једном месту, ретко где може да се види!

Удружење које носи име нашег чувеног сликара Уроша Предића, прави је пример како једна заједница треба да се представи другом народу, земљи у којој живи и свету – неговањем традиције, културе, слогом и непрестаним радом. Кроз своја дела ови уметници показују, нашу, српску душу.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

број коментара 0 Пошаљи коментар