Краљ Петар I

Након балканских ратова, Србију потресају сукоби између цивилних и војних власти. Краљ се налази у центру овог сукоба који прети да запали читаву Европу и свет. Четврту епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 31. марта у 20.05 на Првом програму и РТС Свет.

Док се Пашић и влада залажу за превласт цивилне власти над војном, Апис и војска се томе жустро противе. Краљ Петар покушава да стиша страсти и измири супротављене стране, због чега и војска и влада мисле да је уцењен од стране других. Краљ Петар I Краљ Петар I

За то време, у Србију стиже вест да аутроугарски престолонаследник Франц Фердинанд намерава да посети тек припојену Босну, те да млади побуњеници спремају атентат на њега. И док Пашић покушава да спречи ову посету, Апис шурује са потенцијалним атентаторима.

  Краљ Петар I

Како се ситуација све више захуктава, краљ Петар ће морати да изабере страну, а престолонаследник Александар да одлучи о свом смеру владавине, јер је она ближе него што изгледа.

Четврта епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 31. марта у 20.05 на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 7. априла у 16.00.

Краљ Петар I Краљ Петар I

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

 

број коментара 0 Пошаљи коментар