Србија на вези

Гледаћете…

Српско-канадска хуманитарна организација „Стара Рашка“ дуже од деценије сваког Божића деци незапослених родитеља  из Пријепоља, Прибоја и Нове Варош,  додељује новчану помоћ и пакетиће. Помоћ завичају одлази и за одржавање манастира као и за оболеле. Прошлог викенда организовали су су још један хуманитарни банкет у Торонту и уједно прославили крсну
славу Свети Симеон Мироточиви. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Прича о  краљу Петру Ослободицу  преточена је у филм и серију Краљ Петар Први. Редитељ Петар Ристовски окупио је импозантну екипу глумаца и филмских радника. О изазовима и значају филма, говоре глумци Даница Ристовски и Марко Баћовић.

Видећемо и како је протекао Сербиан фестивл у Сиднеју. На фестивалу је представљена и мултимедијална платформа РТС Планета. Из Сиднеја извештава Драган Царан.

Српска заједница у Чикагу је велика и има висе фолклорних група. Ове недеље први пут се десило да је једна од њих заиграла на паркету чувене дворане Јунајтед Центра, пред сам поцетак Ен-Би-Ај  утакмице. Око 130 цланова ансамбла Соко са Редвуд Драјва омогуцили су да се насред
Чикага игра фолклор баш као и у Србији. Извештава Александар Жигић.

У емисији „Србија на вези“ говоримо о традиционалном скијашком такмичењу новинара на Јахорини. Гост емисије редитељка и председница  Скијашког клуба новинара Србије - „С.К.И.Ј. Србија“ Драгица Гачић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар