Магазин Србије на вези

Србија на вези годинама у садежаје емисија сврстава и тему српска спортска дијаспора.Циљ нам је да у свету потражимо и овдашњој јавности али и свету представимо спортске таленте нашег порекла.

Са задовољством потврђујемо да смо неколицину младих спортиста приближили како клубовима у Србији, тако и репрезентацији Србије у бројним спортовима. Катарина Миленковић иштокхолмског кошаркашког клуба Солма Викинг, након прилога у емисији Србија на вези, позвана је од стране селекторке Марине Маљковић да се прикључи припремама репрезентације, а рукометаш Мирослав Петровић из клуба Ђургарден из Гетеборга присуствовао је пробном тренингу на позив тадашњег селектора Веселина Вуковића.

У данашњој емисији кроз инсерте из богате документације емисије Србија на вези , Програма за дијапору који постоји 28 година, подсетићемо се шта су на тему српска спортска дијаспора некада рекли, Дејан Бодирога, Вања Грбић, Јелена Генчић, Веселин Вуковић, Марина Маљковић и други. На исту тему гост у студију биче спортски новинар и уредник у Вечерњим новостима, председник за дијаспору Спортског савеза Србије Миша Стојановић.

Представићемо гледаоцима ексклузивно и Милутина Мићу Средојевића, јединог белог фудбалског стручњака који се у Африци, у фудбалу, задржао континуирано 18 година радећи у 52 афричке земље.

Савез Срба у Аустрији, у Бечу је обележио 15 година успешне сарадње са Аустријом и Србијом. Тим поводом у Акцент Театру одиграна је и 100. представа из Србије. Аустријску и српску публику одушевили су глумци представе Балкански шпијун , Душана Ковачевића, Народног позоришта из
Београда.

У скијашкој сезони, свако има право да бира. Поред врло добрих стаза у Србији, и странци и српска дијаспора у последње време бирају Републику Српску и Јахорину, као скијашки центар који стандардима одговара врхунским спортиостима.

На овогодишњем ЕЈОФ у - Европској олимпијади младих, коју су заједнички организовали град Сарајево и Источно Сарајев, поред 1 700 такмичара из 47 земаља света учествовали су и српски млади скијаши, а екипа емисије Србија на вези сазнала је зашто је још лепо дочи на Јахорину.

Музички гости у студију Др. Ивица Станчић стоматолог и професор на Стоматолошком факултету у Београду и већ 15 година један од првих гласова РТС а и Радио Београда, за који је снимио велики број изворних народних песама Србије и Балкана за трајну архиву.

Бојана Стаменов и бенд Милан Николић и банда.

Уредница емисије Јелена Ђорђевиш Поповић

Редитељ Драгица Гачић

Музички уредник Бранка Лолић

број коментара 0 Пошаљи коментар