Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, дочарана је атмосфера прославе Дана државности у Генералном конзулату Републике Србије у Чикагу.

Домаћин, конзул жеран Дејан Радуловић, дочекао је дипломате, представнике домаћих и међународних организација и чланове српске дијаспоре. Радуловић  у разговору преноси његове утиске о пријему, али и објављује веома важне детаље о могућностима, пропозицијама и временским оквирима пријављивања за пасоше, као и о другим актуелностима које се односе на  конзуларне послове.

Као и сваке године, тако и 2019-е,  Сајам аутомобила у Чикагу, један је од најважнијих догађаја у том америчком граду, који, тим поводом посети преко миллион људи за само десетак дана. Видећемо и неке од нових модела који су представљени ове године.

Следи наставак репортаже о Светосавској прослави ансамбла "Коло" у Српском саборном храму у Чикагу, на Српској улици односно Редвуд Драјву. Чућемо разговор са Миланом Андријанићем, кореографом, као и са оцем Добривојем Милуновићем, који говори о значају догађаја  за цркву. Видећемо и поздраве неких чланова, који ће ове године завршити средњу школу и напустити ансамбл.  Уживаћемо и у извођењу  делова  њихових игара.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић ТасићМедијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке
број коментара 0 Пошаљи коментар