Србија на вези

Гледаћете…

Централни савет Срба у сарадњи са берлинским Сенатом, вец 10 година организује семинаре за правну помоћ и подршку свима који долазе из Србије и желе да се баве приватним предузетништвом. Из Берлина извештава Милутин Јовановић.

Светосавски бал у Бечу, у организацији Српског центра, надалеко је чувена манифестација. У јануару 2019. године одржава се двадесетдруги пут по реду. О предстојећем  Светосавском балу говориће члан Опере Народног позоришта у Београду тенор Ранко Јовић.

Традиционалним  концертом под називом „Шарм песме и игре" Академија српске народне игре из Торонта честитала је својој публици Нову годину и Божић. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Универзитети у Београду, Нишу и Новом Саду склопили су Споразум о сарадњи с кинеским Универзитетом Ђао Тонг из Шангаја, једаним од оснивача престижне Шангајске листе. Споразумом је предвидјена обострана размена студената која ће трајати један семестар, а односи се на
студијске програме основних и мастер студија из области  математике, физике, пољопривреде и менаџмента.

Музички гост емисије је Даница Крстић која ће говорити о свом музичком раду, али и о предстојећем наступу на Светосавском балу у Бечу.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар