Србија на вези

У емисији, између осталог...  

Дан словенске писмености - 24. мај, када се слави и православни празник Свети Ћирило и Методије, ове године инспирисао је две изузетне београдске уметнице да крену трагом ћирилице... Снежану Вујовић Николић изложбом уља на платну "Освит" у Кући краља Петра Првог и Оливеру Милуновић сликама на свили и цртежима - "Свилена лепота ћирилице" у
галерији Сингидунум... Истразивање магичне везе слова и слика, једна је од тема о којима ће у емисији говорити Снежана и Оливера.

На пут којим се ерђе иде, најбољу студенткињу медицине, Татјану, докторски позив одводи далеко од родног Београда. Свој кофер успомена отворице за нашу емисију...после 50 година.
 

Канадски огранак хуманитарне организације "Срби за Србе" приредио је у Српском центру у Мисисаги пету по реду Палачинка парти и прикупио висе од 8 000 долара за побољшање услова живота многочланој породици Лујанов из банатског села  Добрица.


 "Дече село" у Сремској Каменици може да се похвали бројним пријатељима, међу којима је и породица Ћесаров из Швајцарске која вец 20 година несебично помаже деци поменуте установе.


Поводом америчког празника Меморијал деј, на имању манастира Нова Грачаница у Цикагу одрзан је традиционални пикник...
 

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар