Читај ми!

Циклус-Српске глумице: Тегла пуна ваздуха

Жене сценаристи

У оквиру новембарског циклуса "Драмска недеља", наша публика ће моћи да види неке од телевизијских драма или филмова, чији су драмски аутори жене. Теме су, наравно, разноврсне, али тзв. "женски рукопис", ако тако нешто постоји, одликује се, пре свега, бољом обрадом женских ликова, и њиховим стављањем у центар приче, али и већим сензибилитетом за судбину деце и њихова унутрашња преживљавања. То би могла бити, условно, и линија по којој су одабрана следећа дела:

Тегла пуна ваздуха Тегла пуна ваздуха

06. 11. "Тегла пуна ваздуха" - Милица Новковић
13. 11. "Милена из Прага" - Олга Савић
20. 11. "Кућа за рушење" - Мирјана Лазић
27. 11. "Недељом од девет до пет" - Драгана Бошковић

Тегла пуна ваздуха Тегла пуна ваздуха

Тегла пуна ваздуха

У продукцији Драмског и домаћег серијског програма РТС, Телевизије Београд, снимљен је телевизијски филм "Тегла пуна ваздуха", према сценарију једне од наших најособенијих драмских списатељица, Милице Новковић. То је прича о људима који раде у угљенокопу и крај те, све веће, зјапеће јаме која лагано прождире њихово место, они се рађају, заљубљују, умиру. Њихови обични животи су подређени борби да се преживи у често суровим условима рада, као и готово безнадежним покушајима да се разабере прави пут у усковитланим временима прегрејаних политичких страсти и сваковрсним покушајима манипулација којима су непрекидно изложени.

Тегла пуна ваздуха Тегла пуна ваздуха

Највећи део филма сниман је у аутентичном амбијенту копа Бе Колубарских рудника.

У главним улогама су Бранислав Трифуновић и Нада Шаргин, а играју још Мира Карановић, Иван Јагодић, Слободан Ћустић, Душанка Стојановић, Иван Јефтовић и други.

Писац сценарија: Милица Новковић

Тегла пуна ваздуха Тегла пуна ваздуха

Редитељ: Јанко Баљак
Директор фотографије: Веселко Крчмар
Монтажер: Горан Митровић
Композитор: Илија Влаисављевић Бебец
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Зора Мојсиловић

број коментара 0 Пошаљи коментар