ТВ минијатура: Енглез у Београду

„Порука са београдских улица је комплексна и емоционална. То је потпуни микс оронулих, старих зграда, оштећених зграда, зграда дивне архитектуре..." каже Енди Тауненд, експерт за дигитализацију, али и фотограф који је заволео Београд. Енди Тауненд је био водич кроз Београд екипи Радио Телевизије Србије.

Енди Тауненд са породицом већ три године живи у Београду. Ради на пројекту дигитализације који при Министрству телекомуникација спроводи Европска Унија. Фотографија му је страст, а Београд омиљени мотив. Фотографије објављује на свом блогу Белгрејдстритс (Belgradestreeets.com), а недавно је објавио и књигу фотографија под истим именом.

Овакав Београд познају само Београђани. Тауненд је Британац - Београђанин који разуме овај град.

„Порука са београдских улица је комплексна и емоционална. То је потпуни микс оронулих, старих зграда, оштећених зграда, зграда дивне архитектуре. Уметност тих улица је изузетна. На њима сам видео од неке од најневероватнијих графита које нисам видео нигде у свету. Београд је бучно, живо место са душом и страшћу. То је порука које шаљу београдске улице", рекао је Тауненд.

Аутор и уредник Николина Милатовић Поповић, сниматељ Петар Вујанић, монтажа Будимир Хрњак, музички уредник Ана Милићевић, тонска обрада Јовица Стојковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар