Празник у Риму

Романтична комедија из 1953. године је прича о младој принцези која побегне током посете Риму и спријатељи се с циничним америчким новинаром који само жели ексклузивну причу, али касније схвати да се заљубљује у њу.

У филму Празник у Риму, публици је први пут представљена Одри Хепберн, белгијска глумица, која је за улогу у том филму награђена и Оскаром за најбољу глумицу.

Уз Одри, главне улоге тумаче Грегори Пек и Еди Алберт. Принцеза Ен је члан краљевске породице. На пропутовању је кроз неколико европских престоница, међу којима је и Рим.

Доста јој је протоколарних дужности и упркос упозоравањим лекара, она одлучи да тајно напусти краљевску породицу како би искусила Рим на прави начин.

Ињекција коју је претходно добила од краљевског лекара, полако почиње да делује, и Ен заспи на клупи где је, сасвим случајно пронађе Џо, амерички новинар.

Он јој понуди новац како би могла таксијем да се врати кући, али "Ања Смит", како је саму себе назвала, одбија да открије одакле је.

Напокон, Џо одлучи да допустити "Ањи" да преноћи у његовом стану.

Следећег јутра, Џо је оставља у свом стану и одлази на посао где га његов шеф пита да ли био присутан на новинарској конференцији с принцезом.

Џо лаже и износи детаље из наводног разговора све док му његов шеф не каже да се принцеза ненадано разболела и да је конференција отказана.

Затим му показује њену слику и он схвата да је управо принцезу оставио да спава у његовом стану...

Режија: Вилијам Вајлер

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 31. дец 2010, 20:03) - anonymous [нерегистровани]

Pun pogodak

Svaka čast na izboru filmova za Novogodišnju noć! Biće to pravi doživljaj za nas koji smo ljubitelji klasike. Na svim ostalim prigramima će biti narodnog veselja za sve ukuse, ali ovi filmovi će biti prava poslastica. Hvala !

(петак, 31. дец 2010, 12:03) - anonymous [нерегистровани]

eh i vi ste

pa dajte neki normalan termin za klasike nesto preko dana a ne u toku novogodisnje noci