Читај ми!

Добро је, добро је знати...

Добро и кратко објашњење усамљености је да је то осећај када сте у неадекватном друштву. Веома често се баш усамљено осећају они којима је постављена дијагноза - епилепсија.

Да ли је заиста могуће да друштво данас још увек нема довољно разумевања за овај поремећај или има превише предрасуда а премало знања и научних чињеница о поремећају који има више од 65 милиона људи у свету, у Србији око 70.000

Више је датума у години када се широм света обележава дан подршке свима који живе са епилепсијом. Новембар је цео месец посвећен томе а боја лаванде је симбол и требало би да указује на усамљеност против које се боримо.

У овој емисији серијала Добро је, добро је знати... дајемо подршку свима који живе са овом дијагнозом доносећи научна сазнања и објашњења важна пре свега за епилепсију код деце и омладине.

У студију биће др Бора Цекић, дечји неуролог у Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину. Област ужег стручног интересовања др Боре Цекића су епилептологија и клиничка неурофизиологија са посебним акцентом на електроцефалографију и неурофармакологију, за шта се усавршавао у нашој земљи и иностранству.

Уредник и водитељ је Маријана Вук Мрђа, новинар сарадник Ана Заложник, редитељ Драгица Гачић, организатор Драган Костић.