Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говорићемо о животу и раду наших људи у Мађарској и на Кипру. Видећемо како је овог лета у Паризу протекла путујућа изложба Музеја Николе Тесле о животу и раду нашег великог научника. У Мађарској је обележен јубилеј - 30 година веронаучног кампа у организацији Епархије Будимске.

Редакција Српски екран Јавног сервиса Мађарске, припрема емисије на српском језику. Од 2018. године емисија се емитује и на РТС Свету у оквиру серијала "Медијска мрежа српске дијаспоре". Гост емисије Снежана Миливојевић, новинарка српске редакције Мађарског јавног сервиса.

После шест година боравака у Јапану академски сликар Миленко Стевановић преселио се на Кипар. Ових дана уметник је одржао изложбу у Новом Саду под називом "Лица, предмети, простори". Гост емисије сликар Миленко Стевановић.

У организацији Епархије Будимске у Харкању и Шиклошу средином лета приређен је тридесети, јубиларни веронаучни камп који је завршен учешћем полазника на литургији у манастиру Грабовац. Прилог Снежане Миливојевић.

Недавно је у Српској културној башти у Кливленду, у савезној америчкој држави Охајо, откривена биста нашем тенисеру Новаку Ђоковићу. Овај свечани чин, у знак великог поштовања и захвалности српском спортском великану, уз свестрану подршку Срба у Америци, осмислила је Теслина научна фондација из Филаделфије.

Музички гости тенор Славко Николић и КУД Батајница.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.