Читај ми!

УПС! - У проблему сам

17. емисија: Вршњачко насиље

Један од горућих проблема одрастања последњих година је вршњачко насиље. Оно је углавном везано за школе, али и за спортске клубове и друге групе у којима се млади окупљају. Mоже бити: физичко, психолошко, сексуално, а све заступљеније je и електронско насиље. Млади насилници врло често негирају да су вршили агресију или верују да је то нормално у друштву. Сматрају да је жртва слаба и да је сама одговорна за насиље које трпи. Проблем продубљује то што слично мисле и они који су изложени насиљу. Жртве оклевају да пријаве насилнике јер мисле да је грешка њихова. Неки се плаше освете или не знају коме би могли да се обрате за помоћ.

Ко трпи вршњачко насиље, који су његови узроци, која је улога друштва и одраслих у његовом настанку и како се може решити овај проблем, сазнајте од др Оливера Видојевића. У емисији "Вршњачко насиље" чућете и које су све облике насиља међу својом генерацијом приметили ученици Пете београдске гимназије.

уредник серије: Тамара Вешковић
продуцент серије: Биљана Даутовић
глуме: Нина Срдић Хаџи-Нешић, Ана Нинковић, Николина Кокунешовски, Ђорђе Мишина, Алекса Јовановић, Сергеј Бојовић, Алекса Петровић, Ана Шкиљевић, Андреа Симоновић, Милена Радованчев, Никола Бићанин, Лазар Шљукић, Лука Јовановић и Невена Ескић
стручни консултант: Весна Брзев-Ћурчић
сценарио: Маша Вујошевић, Кристина Ђуковић и Тамара Вешковић
директор фотографије: Милан Станић
сниматељ: Александар Беатовић
фотограф: Гордан Јовић
визуелни идентитет: Марко Рајић и Маша Вујошевић
сниматељ звука: Љуба Јовановић
оригинална музика: Владимир Пејковић
костимограф: Наталија Лукић
сценограф: Александар Цвијановић
дизајн звука: Срђан Филиповић
монтажер: Горан Митровић
редитељ: Маша Вујошевић