Читај ми!

Рођени шампиони

Организација Америчког студентског спорта представља вероватно највиши степен усклађености академских и спортских амбиција и на тај начин привлачи младе талентоване људе из целог света да своје амбиције, у оба сегмента, реализују управо на једном од америчких универзитета. "Рођени Шампиони" је документарни серијал који се бави нашим младим људима који својим знањем и вештинама отварају себи пут ка или професионалном бављењу спортом или грађењу каријере у сфери струке коју су одабрали.

У оквиру овог мини серијала од пет епизода гледаћете студентске приче са разних страна Сједињених Америчких Држава. Прва епизода се бави младим талентованим ватерполистима Универзитета Линденвуд, у држави Мисури, који су остварили највећи резултат у историји америчког колеџ ватерпола освојивши четри титуле националних шампиона у пет година.

У другој епизоди упознаћете Ану Аврамовић, једну од најталентованијих младих тенисерки у америци, која у својој категорији нема конкуренцију тако да се такмичи на турнирима са девојчицама које су три године старије од ње.

У оснивању женске НБА лиге учествовала је и Јасмина Перазић, кошaркашица из Новог Сада која је у америчкој универзитетскоји лиги, играјући за Мериленд Универзитет, оставила дубок траг и која је једина кошаркашица са ових простора која је примљена у кошаркашку кућу славних. Она сада води екипу са Џорџија Корт Универзитета за који наступају три наше девојке и које су тема треће епизоде ове наше серије.

Четврта епизода, овог мини серијала, ће се бавити младом стрељачицом, репрезентативком Србије, Милицом Бабић која је, наступајући за Универзитет Западне Вирџиније, на својој првој години тријумфовала на студентском првенству САД такмичићи се о обе категорије, мушкој и женској.

Пета епизода је смештена у Бруклин где се налази Сент Френцис колеџ на коме студира највећи број студената из Србије. Кошарка, фудбал, тенис, одбојка, пливање, су само неки од спортова где наши студенти на овом колеџу граде своје спортско умеће али највећи број студената наступа за ватерполо екипу Сент Френциса коју предводи наш тренер Бора Димитров који је био један од најуспешнијих студената своје генерације на овом колеџу.

Циљ пројекта "Рођени шампиони" је да се домаћој публици представе млади људи који шире своје знање и вештине у земљи где је спорт вискоко цењен и где се успеси поштују и вреднују и на тај начин промовишу нашу земљу и спортове у којима смо већ годинама у самом светском врху.

Редитељ: Миодраг Коларић