Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези видећемо ко је од припадника српског расејања добио Видовданска одликовања председника Србије Александра Вућића. Говорићемо о активностима Завода за проучавање културног развитака, а подсетићемо да српска црква у Помазу у Мађарској ове године обележава три века постојања.

У Палати "Србија" одржана је свечаност поводом доделе Видовданских одликовања и ступања на дужност председника Републике Александра Вучића у другом мандату. Додељено је укупно 32 одликовања појединцима и институцијама. Златном медаљом за заслуге одликовано је и више припадника српског расејања.

Завод за проучавање културног развитака педесетпет година представља својеврсну ризницу идеја, теорија и политика значајних за развој културе у нашој земљи. У сарадњи са Кулутрним центром у Паризу организују промоцију књиге посвећену српско-француским везама на пољу стрипа. Гост емисије Владимир Коларић.

Велики српски сликар Милош Шобајић оставио је неизбрисиви траг у српској и светској уметности. Недавно је отворена изложба у Дому Војске Србије под називом "Сублимације". Ових дана представљена је драма под називом "Вецин циркус", која представља заједнички пројекат аутора Милоша Шобајића, а драматургију потписује проф. др Маја Тодоровић Искјердо.

Поново имамо причу са југа Француске. Упознаћемо антрополога др Дејана Димитријевића који је запослен у Музеју Европских цивилизација у Марсеју. Прилог нашег дописника Владана Јочића.

Српска православна црква Светог Ђорђа у Помазу ове године обележава три века постојања. Овај значајни јубилеј, сведочи и о историји српске заједнице у овој варошици надомак Будимпеште. Прилог Снежане Миливојевић.

Музички гости емисије Ансамбл Традиција ВИВА и Милена Лазаревић Поповић.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.