Читај ми!

Живот испочетка

Ради се о друштвено ангажованој кампањи у никад актуелнијем тренутку у јавности. За разлику од других емисија које се баве породичним насиљем овај серијал се бави женама које су успешно превазишле тај проблем.

Свака прича има два наставка. Серијал је конципиран као дводелна целина, а сваки од наставака се линкује на први. Измишљено име женске особе и начин на који ће оне победити.

У свакој епизоди документарно се обрађује аутентичан пример који је типичан за једну групу проблема. Истините приче служе као охрабрење за жене у сличним околностима, али и помаже као водич за финансијско осамостаљивање тих жена.

Сложена и динамична визуелно-драматуршка структура која није неоснована и компликована - нејасна, већ користи монтажна средства која се обраћају публици у духу времена медијске свакидашњице, а коју најшира публика разуме.

Зналачки и професионално су визуелизоване емоције и психолошко стање жртава, тако што се у описним сценама реконструкције конкретних преживљених догађаја упечатљиво стилизују, али не банализују симболи насиља.

Свака појединачна прича је лична карта жртава насиља, али и уопштио друштвени проблем кроз нарацију коју представљају представници струке и званичних институција.

Жанр: Документарно-образовни
Продукција - ПОПМЕДИА