Читај ми!

Трећа Хроника 54/55 Битефа

На програму овогодишњег, двоструког, 54/ 55 издања Битефа, који је трајао од 13. до 25. септембра, приказане су представе из Европе, Ирана, Мексика и Чилеа. Фестивал је одржан под слоганом "На ивици будућности", који симболички одражава наше време, доба несигурности и магловите будућности.

У трећој, последњој Хроници овогодишњег Битефа, биће речи о последње четири представе приказане у главном програму фестивала, које су тематски врло блиске, уједињене темама апокалипсе, људске изолације и самоће. Реч је о продукцијама "Као да крај света није ни сасвим близу" Битеф театра, насталој према тексту Маје Пелевић, у режији Николе Завишића, затим о пројекту "Вишњик у вишњику" редитеља Бобе Јелчића, приказаном путем zoom апликације, представи "Конференција одсутних" групе Римини Протокол, као и о сценском делу "Флеш" Франка Вигруа. У емисији ће бити речи и о програмима Битеф Полифоније, као и о наградама.

Пратећи и анализирајући садржаје Битефа, Хронике такође траже одговоре на питања којима се представе баве, проблеме дехуманизације савременог човека, отуђеног технологијом, али и пандемијом, као и трагичних последица климатских промена, које вапе за еколошком револуцијом.

Аутор и водитељ Ана Тасић
Редитељ Милица Митровић
Монтажери Никола Манић, Јована Филиповић
Сниматељи Бојан Маројевић, Александар Беатовић