Читај ми!

Бунт турнеја - Ариље, Крагујевац, Зрењанин

Нова, 19. сезона, најдуговечније рок емисије у региону биће започета једним летњим телевизијским путовањем кроз три различита места у Србији, која су на свој начин изузетна. У Бунту је и овог пута ухваћен један, јединствени стваралачки моменат великог броја аутора који су гостовали у емисији.

Иако је веза између рокенрола и града нераскидива, инспирација за стварање се често крије на местима на којима је најмање очекујете.

Прва станица је била Ариље. Тамо је екипу Бунта дочекао Стефан Никетић, фронтмен бенда Лагана Среда, који се укључио у трагање за неухватљивим стваралачким моментом.

У Ариљу је баш тих дана концерт одржао бенд Никад спремни. Они су били полуфиналисти првог Бунт Рок Фестивала.

Један од омиљених фестивала емисије Бунт који отвара сезону летњих музичких дешавања и са којим започиње Бунт Рок турнеја је Арсенал Фест у Крагујевцу. Ове године, Арсенал Фест је био по много чему специфичан.

Последња станица овог музичког и телевизијског путовања је била Зрењанин. "Под сјајем звезда" је била специјална поставка Салона Народног музеја Зрењанина. Наиме, ради се о једној фантастичној изложби једног од омиљених саговорника Бунта, Бранислава Брајана Рашића.

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Новинар и водитељ: Стефан Јовчић

 

Бунт Бунт

Аутор:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и успешно траје у континуитету већ осамнаест година. Крајем септембра 2021.године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартују нову, 19. ТВ сезону емисије. [ детаљније ]