Читај ми!

Трезор: Годишњице

Последња емисија триптиха о Емисионој станици на Црном врху

Црни врх: пре дигиталне ере, Мрежа предајника у Србији - Наше интересовање је усмерено на људе који су на овим планинским врховима градили, одржавали, дежурали, руководили - односно на њихов свакодневни живот усамљеника, где су струја и вода од животног значаја, а одмах затим добар однос са житељима околних села и Планинарско-смучарским друштвом "Јухор", јер они се први зову у помоћ, они први и долазе. Данас ћете упознати и друге техничаре и инжењере који су у међувремену стигли због нашег снимања, али и људе који нису стручно образовани за рад на предајницима, линковима, антенама и свим другим уређајима Емисионе технике и веза, али без којих ниједан предајник или репетитор на нашим планинама не може опстати. Историја Емисионе технике и веза може се наћи у књигама, али гледаоци добро знају да "Трезор" бележи историју на основу живе речи.

- Учесници: Учесници: инж. Видан Марковић, шеф Емисионог објекта Црни Врх и Дели Јован; техничар Драган Соја Сојчић, у ЕТВ од 1982; домаћица Радослава Рајка Урошевић, у ЕТВ од 1988, поштар Радован Урошевић; трговац Иванка Урошевић; техничар Светислав Бабић, у ЕТВ од 1967. до 2000; техничар Слободан Грља, у ЕТВ од 1965. до 2006; некадашњи шеф Емисионог објекта на Црном Врху Здравко Ђурђевић, у ЕТВ од 1969. до 2011; инж. Вуко Лабан, у ЕТВ од 1969. до 1991; домар Реља Михајловић, у ЕТВ од 1964. до 1996; Радосав Фуре Милошевић, секретар Планинарско-смучарског друштва "Јухор"
- Сниматељ Хаџи Владан Мијаиловић, асистент Бојан Даниловић, сниматељ звука Бојан Ковачевић, микроман Владан Јанковић, расветљивач Жикица Николић, сарадник-сниматељ Милена Јекић, возач Небојша Станковић, организатор Гордана Грдановић, уредник истраживач Милена Јекић Шотра, графичка обрада Милена Марковић, монтажери Нада Додиг Зилџић, аутор Бојана Андрић
- Снимано 23.09.2011, премијерно емитовано у "Трезору" 20.04.2016; Редакција за историографију