Читај ми!

Суперхероји медијске писмености: Медијска писменост у најранијем узрасту

Последње три епизоде серијала баве се питањим како сачувати децу предшколског узраста од негативног утицаја непримерених медијских садржаја, а у исто време их оспособити да сврсисходно користе дигиталне технологије.

Милева, Јована, Јован и робот Раденко плове информативним океаном и покушавају да свој брод усмере у добром правцу. На тој опасној пловидби боре се са бројним изненађењима покушавајући да укроте медијско невреме у дечију корист.

Хоће ли успети? Да ли ће њихове поруке стићи на праве адресе? Сазнајте ко ће им све у њиховим путешествијама помоћи.

Тв серија "Суперхероји медијске писмености" се састоји из играних, анимираних и документарних сегмената. Намењена је деци и младима, али и општој популацији. Дакле, и дигиталним урођеницима као и дигиталним досељеницима. Серија прати образовне садржаје дефинисане у Приручнику за васпитаче и наставнике о медијској писмености и замишљена је као инспирација и повод за критичко промишљање и разговор не само у кући у кругу породице, већ и на часовима у школи. ТВ серију за Образовно-научни програм РТС-а, у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, реализовала је Беомедија д.о.о. под покровитељством Европске уније у оквиру пројекта "Подршка медијским реформама у Републици Србији".

Милева - Борка Томовић
Јована - Доротеа Ђанетаки
Јован - Лука Пешић

Уредник серије: Јелена Мицић
Сценариста и редитељ: Илија Гајица
Директор фотографије: Александар Мијаиловић
Монтажер: Обрад Поповић
Музика: Владимир Тошић