Читај ми!

Магазин Србија на вези

У мајском издању емисије Магазин Србија на вези, када Програм за дијаспору РТС-а почиње да обележава тридесет година постојања, говоримо о истакнутим појединцима који остављају печат у својим професијама али и срединама у којима живе и раде, како у земљи, тако и свету.

Сузана Гвозденовић Пузовић
Сузана Гвозденовић Пузовић

Некада најмлађи адвокат у земљи, а данас адвокат кривичар, који брани највећи број Срба, на десетине њих у земљи и региону и свету, који су без доказа окривљени за наводне злочине. Драган Палибрк је и лични адвокат председника Србије, Александра Вучића. За нашу емисију говори о тенденцији да се Срби и даље оптужују потпуно невини, чак и духовна, свештена лица на Косову и Метохији.

Драган Палибрк и Сузана Гвозденовић Пузовић
Драган Палибрк и Сузана Гвозденовић Пузовић
                                     

И у време када је Француска због короне стала, постоје људи који вредно раде. Један од њих је Томислав Гаревски, који важи за једног од најугледнијих и најуспешнијих архитеката у свету, иза којег стоје капитална здања, од Музеја аутомобила до краљевских палата. Не признаје ни године, ни отежавајуће околности услед пандемије корона вируса, а нашао је и време да поразговара са нашим колегом изх Париза Владаном Јочићем.                

Професор Михајло Миша Недељковић, који је више деценија предавач филма на Оклахома универзитету, боравио је ових дана у Београду. За нашу емисију говори о филму "Теслин народ" који је добио две главне награде на тамошњем фестивалу, за документарни филм а глумац Џек Димић за улогу Николе Тесле, као и о сарадњи са студентима из нашег региона, и животу уопште. Њега смо срели на Студентском тргу.  

Професор Михајло Недељковић на снимању са Сузаном Гвозденовић Пузовић
Професор Михајло Недељковић на снимању са Сузаном Гвозденовић Пузовић
                      

Концертни животу Београду се врло споро покреће под епидемиолошким мерама. На сцени сале  Београдске филхармоније наступио је камерни састав музичара који раде у оркестру. На програму су поред премијерног извођења Квинтета Жана Краса била још и дела Ибера и Моцарта. Водимо вас тамо и упознајемо са Аном Каличанин Радивојевић.

Уредници емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић и Тијана Паунковић

Реализација Ернестина Глигоријевић