Читај ми!

Тајне интерната за племићке кћери

Због великог успеха прве, снимљена је и друга сезона серије под називом "Тајне интерната за племићке кћери", која такође стиже на Други програм РТС-а. Алиса Сопегина остаје у главној улози, али Александра Арстентјева који је тумачио улогу Воронцова, заменио је глумац Сергеј Астахов.

Радња је смештена у доба Ане Карењине, у 1877. годину када је руска империја била у рату са Турском. У центру збивања налазе се ученице плаве крви, надалеко чувених генерала и грофова. У московском Интернату, Софија, Мирјам, Варја, Тата, Катја и Асја деле заједничку спаваоницу. Префињене и романтичне, ове девојке сањају о чистој љубави, али убрзо ће сазнати да је пут до среће увек трновит. Када дипломирају, многе ће се добро удати или постати царичине дворске даме. Ипак, сви њихови снови неће се остварити, што ће довести до раздора и мржње претећи да уништи углед дугогодишње женске традиције.

Након жучне расправе са другарицама о љубавним враџбинама, Софија Горчакова одлази једне вечери у озлоглашену напуштену "кућу духова" поред Интерната. По сваку цену жели да им докаже да је гатање испред великог огледала, како би девојке виделе одраз мушкарца свог живота, прича за малу децу. Међутим, храбра девојка доживеће прави шок, када јој се у огледалу буде појавио одраз непознатог мушкарца. Убеђена да је легенда истинита, престрављена бежи из страћаре.

Судбина је наместила да се баш те вечери у град врати власник старе куће, гроф Владимир Ворноцов, чији је, заправо, прави одраз у огледалу видела Софија. Овај случајан сусрет биће прекретница у њиховим животима. Дубоко несрећан због породичне ситуације, гроф је изгубио наду да ће срести истинску љубав. Очаран Софијином искреношћу и великодушношћу, схвата да она, ипак, постоји. И девојка пада на чари скоро двадесет година старијег, али згодног, храброг и племенитог Ворноцова, у кога се безнадежно заљубљује. Упркос обостраној љубави, Софија и Владимир мораће да се суоче са бројним сплеткама на путу до вечне среће. Први камен спотицања биће грофова супруга Нина, која ће учинити све да им загорча живот. Баш у том периоду, Софија ће сазнати да је незаконита ћерка богатог принца и његова једина наследница, због чега јој прети искључење из школе.

Улоге: Александр Арстентјев, Алиса Согепина, Ксенија Хаирова, Иван Колесников, Алена Созинова, Екатерина Естахова...

Аутор: Јуриј Беленкиј