Читај ми!

Србија на вези: Вања Бокун Поповић

У Њујорку је према многим схватањима живела "Амерички сан", али је у једном тренутку све напустила и отишла на други крај планете, на Бали, у Индонезију. Спој прагматичне Америке и мистичног Балија, од Вање су направили одличног психолога и данас живи у Београду.

Живот Вање Бокун Поповић препун је контраста. У Америци се школовала у области бизниса и економије, а усавршавала је психологију. Живела је у Њујорку и у Индонезији. Међу малобројним је белцима, посебно као жена, која је седам година била професор у школи у једном од најопаснијих делова Њујорка, јужном Бронксу!

 

Како је успевала да опстане у крају у ком није пријатно пролазити улицом? Како је реаговала на људе и догађаје? 

Вања са ученицима
Вања са ученицима

Како је изгледало кретати се у високом њујоршком друштву, излазити на популарна и често недоступна места за многе, а ујутру ићи на посао и радити са децом која су у школу дошла гладна, децом чији живот чине и најсуровије ствари...

Божић у Њујорку
Божић у Њујорку

Зашто је када се остварила у послу и друштву одлучила да све напусти?

Вања на Балију
Вања на Балију

По чему је специфична балијанска култура? Шта је научила у Индонезији?

Вања је првих десет година живела у Сарајеву, другу деценију је провела у Београду, а трећу у Америци. Данас са породицом живи у Београду и каже да је то привилегија...

Резултат њених сазнања и искустава са истока и запада су и две књиге, "Ми градимо нови свет" и "Лексикон божанствене жене". 

Вања Бокун Поповић са супругом и децом
Вања Бокун Поповић са супругом и децом

Ова храбра, радознала жена авантуристичког духа успела је да споји разум и интуицију, генетику и мистицизам, квантну науку и свакодневни живот. 

Тамара Дрезгић и Вања Бокун Поповић на снимању емисије
Тамара Дрезгић и Вања Бокун Поповић на снимању емисије

Уредник емисије Тамара Дрезгић