Читај ми!

Драмски понедељак: Кидање

Циклус: ТВ драме студената ФДУ

"Драмски понедељак" у априлу приказује телевизијске драме настале у склопу сарадње Радио-телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду. Снимање се одвијало под супервизијом професора Горана Пековића, ментора овог пројекта, и уредника ТВ драме Марка Новаковића, одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма.

Први премијерни наслов који, у оквиру циклуса "ТВ драме студената ФДУ" емитујемо 05. априла 2021. на РТС 2 од 21.55 часова је премијера телевизијске драме "Кидање", коју је, по оригиналном тексту Катарине Митровић, режирао апсолвент одсека филмске и ТВ режије Синиша Цветић.

У телевизијској драми "Кидање" седамнестогодишња Маја помаже свом старијем брату Бокану да се реши дуга који он не може да исплати јер је у затвору. У жељи да се докаже Маја инсистира да сама одради посао без туђе помоћи. Ова одлука ће је одвести у свет насиља за који она није спремна...

Улоге тумаче: Ива Јовановић, Филип Станковски, Денис Мурић, Бранислав Томашевић, Драган Маринковић Маца, Маја Новељић-Ромчевић и Емилиа Максић.

уредник ТВ драме: Марко Новаковић
ментор пројекта: проф. Горан Пековић
редитељ: Синиша Цветић
сценариста: Катарина Митровић
продуцент РТС: Биљана Даутовић
продуцент ФДУ: Андрија Дујовић Дуја
директор фотографије: Владислав Андрејевић
сценограф: Владимир Ћирић
костимограф: Милица Живковић
композитор: Александар Поповић
монтажер: Марија Ђорђевић
снимање и обрада звука: Страхиња Милојевић
производња: Радио-телевизија Србије и Факултет драмских уметности 2021. године