Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Мафија узвраћа ударац

Винћенцо Контичело је човек кога је упознао свет када се супротставио мафији. Упознала сам га у Палерму на Сицилији 2008. године.

Он је у судиници прстом показао на једног од највећих мафијаша Италије и изјавио да му је тражио рекет како би несметано могао да ради у у свом ресторану. То је била започета прича којој сам се вратила 2017. године да забележим шта се све после тога догађало.

Винћенца Контичелија сам тада затекла у Риму под пуном полицијском заштитом коју је имао и у Палерму када сам урадила прву емисију која се звала "Човек који је рекао не мафији".

У разговору сазнајем како сада живи одвојено од породице, и шта се све догађало после великог суђења члановима мафије? Причао ми је како је изгледао његов живот после сведочења?

Говори како је Парламент Италије устоличио закон који треба да заштити оне који се против мафије боре, и које гаранције за своју безбедност добија онај који следи законе своје земље.

Исповест Винћенца Контичелија је поучна, објашњава често недокучива правила о којима се мање зна и тешко их је контролисати, а и заобићи.

За поновно виђење са Винћенцом Контичелијем било је потребно поново доказати да је његова исповест после свега само чиста документаристика која може да послужи као очигледна настава о проблемима са којима се суочавају они који се боре против мафије.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]