Читај ми!

Упс! У проблему сам

Насиље у породици распрострањеније је него што се мисли. Тешко се открива и зауставља јер је скривено под велом породичне тајне.

Жртве га ретко пријављују из страха од освете, због осећаја стида, или зато што криве себе за оно што им се дешава или немају довољно информација о адекватним службама помоћи. Када жртва физички и на други начин дорасте насилнику, дешава се да било у покушају самоодбране или одбране других преузме улогу насилника. Тако се циклус физичког насиља наставља. Често се погрешно мисли да насиље које се дешава међу одраслима може да остане скривено од деце. Чак и када га директно не трпе, породично насиље оставља трајне психолошке последице на младе особе.

Како насиље у породици утиче на адолесценте, на њихово формирање и односе са другима, објашњава др Оливер Видојевић. Своје мишљење о томе ко и како може помоћи младој особи која трпи или присуствују насиљу у породици износе ученици Пете београдске гимназије.

уредник серије: Тамара Вешковић
продуцент серије: Биљана Даутовић
глуме: Нина Срдић Хаџи-Нешић, Ана Нинковић, Николина Кокунешовски, Ђорђе Мишина, Алекса Јовановић, Сергеј Бојовић, Алекса Петровић, Ана Шкиљевић, Андреа Симоновић, Милена Радованчев, Никола Бићанин, Лазар Шљукић, Лука Јовановић и Невена Ескић
стручни консултант: Весна Брзев-Ћурчић
сценарио: Маша Вујошевић, Кристина Ђуковић и Тамара Вешковић
директор фотографије: Милан Станић
сниматељ: Александар Беатовић
фотограф: Гордан Јовић
визуелни идентитет: Марко Рајић и Маша Вујошевић
сниматељ звука: Љуба Јовановић
оригинална музика: Владимир Пејковић
костимограф: Наталија Лукић
сценограф: Александар Цвијановић
дизајн звука: Срђан Филиповић
монтажер: Горан Митровић
редитељ: Маша Вујошевић