Читај ми!

Како постати шампион: Александар Ђорђевић и Марина Маљковић

Екслузивне приче 40 наших највећих шампиона свих времена подељене у 20 епизода серијала.

Највећи шампиони наше земље који су освајали свет, златне олимпијске и европске медаље говоре како су постигли ове велике успехе, како су расли и одрастали, како су формирали своју личност, ко им је највише помогао, колика је била улога родитеља, тренера, пријатеља и друштва, како су живели и радили, чега су се одрицали и шта је све потребно да би се постао шампион и да би ти се свет дивио.

4. епизода - Александар Ђорђевић и Марина Маљковић

Његово место је у друштву 50 најбољих кошаркаша Европе свих времена, његова "тројка" је донела Партизану прву и једину титулу првака Европе а данас је једнако успешан и као кошаркашки тренер - Александар Ђорђевић. Будућим шапионима каже да старији морају да ставе своја рамена испод њихових стопала како би успели да дотакну звезде.

Рођена и одрасла у "кошаркашкој" породици па се некако и очекивало да се окити европским златом и бронзом, али и бронзом са Олимпијских игара. Данас је тренер женске кошаркашке репрезентације Србије - Марина Маљковић. Наша шампионка каже да од када зна за себе зна и за кошарку. Она је жена која зна да води тим и додаје да је и за то потребан таленат, рад и велика посвећеност.

Сценарио: Миодраг Миша Стојановић
Редитељ: Ратко Радовић
Монтажер: Славко Женар
Продуценти серије: Ана Шеровић и Славица Николић