Читај ми!

Радост - кључ благостања

Једни раде да би живели, а други живе да би радили!

Колико људи, толико ћуди! Да би живот добио смисао, човек мора нешто делати. Бизнис обезбеђује човеку да живи и ужива, а живи се од добити, профита. Ако се праве губици, онда се живи на уштрб предузећа, друштва, државе. Све у свему, ради се за добробит, за благостање.

Срећа прати храбре људе, а у основи благостања је радост. Занатлија Никола Дујаковић трасира пут своје среће, а објашњава нам како је почео да се бави ковачким послом и може ли се од њега живети.

Много је прича о дигиталним платформама, инфраструктури, технолошком напретку, о четвртом таласу цивилизације, о дигитализацији, вештачкој интелигенцији, роботици. Изгледа да се техногија најбрже мења, нешто теже промене су у организацији и систему, а најтеже су у самом човеку.

Уместо дигитализације уз аутоматику и кибернетику свеприсутнија је нанотехнологија и нано производи. Каква је наша позиција у овој области и шта можемо очекивати у времену брзих промена и одлива мозгова?

Шта нам доноси нано ера говори професор Машинског факултета у Београду др Ђуро Коруга.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

 

Профил и профит Профил и профит

Аутор:
RTS

ПРОФИЛ И ПРОФИТ о важним економским темама говори на једноставан начин: о новцу, својини, берзама, потенцијалима и о свему ономе што чини живот. [ детаљније ]