Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Подмосковске вечери

Лепо је сећати се дивног боравка у Москви када је једно од најстаријих позоришних кућа у Русији у тетару "Мали" гостовало Југословенско Драмско позориште.

Са претставом "Тако је ако вам се тако чини" Луиђи Пирандела у режији Јагоша Марковића одушевили су публику међу којом је било много наших људи који бораве и раде у Москви.

У овом тетару играна су дела бројних руских аутора, али се за име позоришта "Мали" највише везује име Александра Николајевича Островског. Ово позориште добило је недавно статус Националног Блага поред чувеног Ермитаза, Бојшој театра преко пута кога се ово позориште и налази.

Ово обновљено здање обновљено до савршенства плени лепотом и традицијом и претстваља прави храм уметности.

Наша представа је имала велики успех а приликом сусрета са нашим људима који живе и раде у Русији дуги низ година сазнала сам да су жељни да чешће виђају представе јер оне не долазе тако често у Русију.

Нису скривали одушевљење сто су срели наше познате глумце које гледају и на телевизији.

Директорка Театра Тамара Микхаилова и разговору са Директорком Југословеског Драмског Позоришта Тамаром Вуцковић- Манојловић уговорила је тада редовну размену претстава.

Током посете театру "Мали" имала сам ту лепу могућност да видим и кабинет чувеног уметничког директора овог позоришта Јурија Соломина.

Био је то за мене прави доживљај.