Читај ми!

Војска Србије први пут користила ласерски вођену ракету

Новости из војске, Зашто је важни упознати велике војне и економске силе и нова рубрика Зашто волим војску у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Нови министар одбране Републике Србије је Небојша Стефановић. Војска Србије је по први пут гађала ласерски вођеним пројектилом, који је лансиран са беспилотне летелице ЦХ-92А.

Погледајте и нашу репортажу "Упознај велике да би их боље разумео" из 2017. године, а која говори о студијској посети 6. класе Високих студија безбедности и одбране Бриселу и Лондону. Полазници 6. класе били су нови министар одбране Небојша Стефановић, као и претходни министар Александар Вулин.

У овој емији почињемо нову рубрику "Зашто волим војску". Наш први саговорник који не ради у систему одбране, али веома цени оружане снаге и сарађује када год може је информатички инжењер Димитрије Остојић.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Екипа РТС-а:
уредник емисије: Горан Јанићевић
новинар: Марина Дамњановић Нацков
новинар сарадник: Игор Топаловић
монтажери: Весна Грба и Мирко Крстески
продуцент: Стефан Радоњић
организатор: Предраг Секулић
реализација: Владимир Антић

Екипа ВФЦ "Застава филм"
директор: потпуковник Горан Иконић
организатор: Александра Живковић
сниматељи: заставник I класе Срђан Грчић, Мирко Лукановић, Жарко Пекез, Вујадин Мићуновић и Богдан Петровић
асистенти сниматеља: Александар Ђорђевић и Љубиша Глишовић

 

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]