Читај ми!

Велика илузија

Кратки документарни филм "Praja do ventu eternu" настао 1994. током боравка Милана Младеновића у Бразилу где је са Митром Суботићем Субом снимио култни албум "Angel's Breath", могао би да буде увод у неки будући документарац о Екатарини Великој, музичком и културолошком феномену на простору некадашње Југославије.

У "Крупном плану" Велике илузије су председница Управног одбора задужбине "Милан Младеновић" Маја Маричић и редитељ Ђорђе Марјановић.

Вечита дилема сваког филмофила "шта гледати", појачана знатно умањеном премијерном понудом због пандемије, може имати само једно разрешење: гледање филма у сопственој "режији" и по властитом избору.

Велика илузија доноси приче о дигитално рестуарираним српским класицима који се поново приказују у биоскопима и о Нефликсовој судској драми "Суђење чикашкој седморици" у режији и по сценарију Алана Соркина.

О дебитантском домаћем криминалистичком филму "Један сасвим нормалан дечко - А.С. (25)" редитељке Милене Грујић из раскурса Ђорђа Бајића.

У "Премотавању" о једном од најбољих француских ноар филмова "Црвени круг" Жан-Пјера Мелвила снимљеном пре тачно пола века.

У рубрици "Контраплан" са познатим аустралијским редитељем Ендруом Домиником - редитељем документарца о Нику Кејву "Још једном с емоцијом."

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Јелена Царевић, Селина Ловрен Аксентић, Зоран Јанковић

Реализација: Јована Филиповић, Светлана Перовић, Марко Јефтић