87. Вуков сабор - Вуку у походе

Редакција за културу и уметност, Културно-уметничког програма, припремила је емисију, "87. Вуков сабор - Вуку у походе" посвећену великану, реформатору српског језика и књижевности, Вуку Стефановићу Караџићу и догађајима који су обележили овогодишњи Вуков сабор.

Најстарија културна манифестација у Србији је сачувала традицију и континуитет и одржана је уз поштовање мера које су донете у циљу заштите од вируса короне.

Вуков сабор је протекао у знаку два великана: Вука и Доситеја, и повезивању најстаријих институција, задужбина, удружења и манифестација са Вуковим сабором. У Галерији Миће Поповића у Лозници представили су се Матица српска и Летопис Матице српске, као и Друштво српских уметника Лада из Београда, изложбом својих чланова.

У научно-образовном-културном центру "Вук Караџић" у Тршићу одржано је више догађаја: поводом пет деценија Међународног славистичког центра представљена је књига "Велике теме српске књижевности", поводом недавне смрти др Миодрага Матицког, уприличен је округли сто "Др Миодраг Матицки и Вуковска упоришта", затим је представљен научни зборник радова "Савремена српска фолклористика"и отворена је изложба "Доситејев пут знања" Задужбине "Доситеј Обрадовић" из Београда.

У емисији учествују: проф. др Душан Иванић, проф. др Бошко Сувајџић, др Бранко Златковић, Снежана Нешковић Симић, Мирослав Терзић, Ана Чугуревић, Јанко Вујиновић, Мирољуб Филиповић Филимир.

Уредник емисије: Светлана Илић
Директор фотографије: Александар Беатовић
Монтажер: Милан Радичевић