Ја, ми и други: Самоуправљање - насиље стеретопа, In memoriam Милутин Митровић

Емисију "Самоуправљање - насиље стереотипа" из серије "Ја, ми и други" емитујемо у сећање на изванредног економског новинара, Милутина Митровића Џиве, који је преминуо у Трсту у својој 90. години.

Имали смо част и срећу да нам Митровић поклони време и своје знање како бисмо анализирали феномен самоуправљања о чијим се вредностима, како је у овој емисији рекао: говори у виду насиља стереотипа од најлошијег до најпохвалнијег. Милутин Митровић писао је до последњег дана, објављујући у недељнику "Бизнис и финансије" и на сајту Пешчаник. У својој краткој биографији на том сајту написао је:

Студирао права и италијанску књижевност, али ниједне од тих студија није завршио, па је зато студирао за сваки текст. Највећи део радног века провео у недељнику "Економска политика", где је обављао послове од сарадника до главног уредника и директора. У тој новини је основно правило било да се читаоцу пружи што више релевантних информација, а да се сопствена мудровања оставе за сусрете са пријатељима у бифеу. Текстови су му објављивани или преношени у канадским, америчким, финским и италијанским медијима, а трајније је сарађивао са швајцарским часописом Галатеа. Писао за "Бизнис и финансије" и "Пешчаник". Фабрика књига и Пешчаник су му објавили књигу "Дневник глобалне кризе".

Сценарио и режија: Валентина Делић
Монтажа: Ксенија Савићевић