Ронилачка јединица Жандармерије

Ронилачка јединица Жандармерије, промоција најмлађих официра и Британци и Други светски рат у Југославији у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Ретка су занимања која у себи имају патриотизам, храброст, љубав према екстремним спортовима, авантуризам и људску племенитост. Таквим послом у Србији баве се припадници Ронилачке јединице Жандармерије Србије. Њихов посао није само роњење, већ и борба против тероризма, организованог криминала и деловање у ванредним ситуацијама.

Наша екипа пренеће вам и најзанимљивије детаље са промоције најмлађих официра Војске Србије која је ове године због корона вируса одржана у касарни "Генерал Јован Мишковић" дому Војне академије и то без присуства публике.

Погледајте и занимљиву репортажу о изложби "Британци и Други светски рат у Југославији". О изложби и о улози Британске Империје на овим просторима од 1941. до 1945. године говоре аутор изложбе пуковник Ник Илић, изасланик одбране Велике Британије у Србији и војни историчар др Милан Терзић, директор Архива Југославије.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Екипа РТС-а:
уредник емисије: Горан Јанићевић
новинар: Марина Дамњановић Нацков
новинар сарадник: Игор Топаловић
монтажери: Весна Грба и Мирко Крстески
продуцент: Стефан Радоњић
организатор: Предраг Секулић
реализација: Владимир Антић

екипа ВФЦ "Застава филм"
директор: потпуковник Горан Иконић
организатор: Александра Живковић
сниматељи: заставник I класе Срђан Грчић, Мирко Лукановић, Жарко Пекез, Вујадин Мићуновић и Богдан Петровић
асистенти сниматеља: Александар Ђорђевић и Љубиша Глишовић
сниматељ у Кабинету министра одбране: Антон Антанасијевић

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]