Како породичну компанију учинити одрживом?

Има ли ишта вредније и светије на овим просторима од куће, авлије, капије, од породице?

Зна Србија и за домаћина, газду, мајстора, предузетника. Човек на селу који је управљао домаћинством, породичном задругом није био сељак, већ економ. Газде су били власници капитала. Предузетни су људи ових простора, производили, трговали, радили, аргатовали и за себе и за своју државу.

Било је изузетних трговаца и индустријалаца, радили су у кући, по гаражама и фабрикама. Снивали су своје снове, а онда су снови претварани у предузећа, данас компаније.

Шта је чинити сада када су се времена променила, када се уместо о CNC машинама говори о роботизацији, када све послове постепено преузима вештачка интелигенција?

Хоће ли наследници моћи на исти начин да воде компаније као што су водили њихови родитељи оснивачи, да ли је дошло ново време, време нових изазова? Како породичну компанију учинити одрживом, функционалном и трансферном објашњавају:

- Борис Вукић, Институт ASЕЕ;
- Светлана Раденковић, менаџер;
- Милован Звијер, адвокат.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Монтажер: Владмир Крстић
Реализација: Зорица Мијаиловић

 

Профил и профит Профил и профит

Аутор:
RTS

ПРОФИЛ И ПРОФИТ о важним економским темама говори на једноставан начин: о новцу, својини, берзама, потенцијалима и о свему ономе што чини живот. [ детаљније ]