Магазин Србија на вези

У првој емисији 15. ТВ сезоне, представићемо најновије издање часописа "Нова Зора".

Некада часопис за поуку и књижевност, излазио је у Мостару од 1896. до 1901. године. Покренули су га угледни писци тога доба Алекса Шантић, Светозар Ћоровић и Јован Дучић. Ове јесени 67. пут, Српско просвјетно и културно друштво Просвјета објавило је часопис "Нова Зора", где су сабрана дела више књижевних жанрова. Гост емисије је главни и одговорни уредник проф. др Милош Ковачевић.

У Ници је инаугурисан почасни конзулат Србије, Француз Филип Мангаро. Ексклузивно за "Магазин Србија на вези", наш дописник из Француске, Владан Јочић је разговарао са њим.

У доба корона вируса, лекари широм света су на великом изазову. Један од њих је и берлински специјалиста за ухо, грло и нос доктор Милутин Станковић. Студије је завршио у Београду, данас живи и ради у престижном кварту у Берлина где има своју ординацију. Својевремено је прикупио
медицинску помоћ за Републику Српску и Србију, коју је лично довезао камионом...

Математички факултет у Београду је изнедрио многе знамените научнике и професоре. Ове године у току је пројекат израде дигиталних легата признатих математичара овог факултета. Гост емисије је проф. др Нада Пејовић.

Музички гости овог издања емисије "Србија на вези" су тенор Славко Николић и мецосопран Милица Поповић.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић