Приказ способности Војске Србије и новости из војске и система одбране

На аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" одржан је Приказ способности дела јединица Војске Србије. У Батајници могли су се видети налети авиона МиГ-29 и авиона Орао, десант хеликоптером Ми 35, евакуација хеликоптером Х 145 М као и бројна техника и наоружање. Приказу је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

На планини Гоч у близини Краљева припадници Друге бригаде копнене војске реализовали су логоровање као и обуку у боравку и исхрани у природи, док су на војном полигону Међа припадници 63. падобранске бригаде имали обуку у ноћним условима.

У Русији су у току Међународне војне игре на којима војници Војске Србије учествују у дисциплинама Тенковски биатлон, Војни рели и Снајперска граница.

Сазнајте и новости из војске и система одбране.

Емисију пратите и на друштвеним мрежама, Јутјубу и платформи РТС Планета.

Производња: РТС редакција Актуелности и ВФЦ Застава филм, уредник емисије Горан Јанићевић, новинар Марина Дамњановић Нацков, новинар сарадник Игор Топаловић, монтажери Весна Грба и Мирко Крстески, реализација Владимир Антић.

 

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]