Мира Адања Полак: Ексклузивно

Није само луксуз који плени оне који у том богатству виде живот. Ту је и пустиња која додирује море.

То даје савршену слику пустиње у којој наилазите на цвет. И ту сам слику сам понела из Катара. Оно сто вас забљесне је невероватна организација да се реализује започето и да та градња на песку у сред пустиње напредује из дана у дан.

Један инжењер говори како је управо завршен један град на северу од Дохе. Ако останете на том сјају, бљештавом светлу и луксузу бићете ускраћцени за дубља сазнавања о људима од којих можете много тога да научите.

Део Дохе који се зове Катара је пресликан град из неког Њујорка, Лондона, Париза. Овде светски архитекти нису жалили пара, све је квалитетно урађено и на време, јер се чека и велики фудбалски догађај 2022. За то живе да се показу...

Била сам у Катару и за државни празник, видела параду, видела ватромет и радост људи који славе своју независност.

Сусрети са људима који су дошли да зараде и ту нађу оно што нису могли у својим срединама је занимљив сегмент, јер, говори млада жена која је у Катар дошла из Канаде да оствари своје професионалне и животне снове.

Они хвале земљу у коју су дошли, срећем групу дечака. Они су добили на поклон сокола који је у Катару кућни љубимац. О Катару сазнајем много више од онога што сам читала и чула.