Мира Адања Полак: Ексклузивно

Катар - лепо и различито

Катар ме је изненадио. Очекивала сам једно, а добила нешто потпуно различито. На чувеном форуму Доха 2019, који се одржава у Дохи већ низ година, упознала сам људе различитих погледа и политичких уверења који су се састали како би чули једни друге и нашли решења.

Присуство већег броја жена ме је изненадило као и њихова жеља да све отвореније мењају навике и начин живота.

О Катару се говори најчешће прво само о новцу, високом стандарду, платама, богатству... То је нешто што вас забљесне али ако на томе останете бићете ускраћени за дубља сазнавања о људима од којих можете много тога да научите.

Доха је потпуно нови град који вас забљесне својим грађевинама у сред пустиње која својом површином дотиче море.

Види се да овде светске архитекте нису имали много ограничења - колико ће потрошити ни како све то треба да изгледа.

Снимајуци разне амбијенте у две емисије срела сам и људе који ту раде већ дузе времена и који су дошли да обиђу своју децу која су дошла у Катар да раде и зараде.

У првој емисији упознаћете неке од њих. Они хвале земљу у коју су дошли, а када их питате шта је оно сто их је издвојило казу да је то наше гостопримство које исказују у свакој прилици. Скоро светско првенство у фудбалу 2022. већ се осећа и затичемо групу навијача који навијају тако да никога не ометају.

Запањујућа је чистоћа у Дохи, одржавање и стална жеља да се све што је добро побољша и унапреди а сви поблеми реше.

Катарци се не заносе да ће извори нафте и гаса вечито трајати и зато инвестирају у стране компаније и налазе решења за дугорочни опстанак.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]