Нова пешадија Војске Србије

Нова јача пешадија Војске Србије, новости из војске и како изгледа обука цивила за мировне мисије у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Припадници пешадијских јединица Војске Србије опремају се са новом модуларном пушком у два калибра 7,62mm и 6,5mm. Пушка је опремљена и оптичким и термовизијским нишанима. Прва јединица која се опрема овом пушком је 41. пешадијски батаљон, који је први почео да користи и ново оклопно возило Лазар 3.

Подсећамо вас и како изгледа обука цивила, државних службеника за учешће у мировним мисијама. Обуку изводи Војска Србије, а непосредни извођачи обуке су Центар за мировне операције Генералштаба и Центар та обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама, Јутјубу и платформи РТС Планета.

Производња: РТС редакција Актуелности и ВФЦ Застава филм, уредник емисије Горан Јанићевић, новинар Марина Дамњановић Нацков, новинар сарадник Игор Топаловић, монтажери Весна Грба и Мирко Крстески, реализација Владимир Антић

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]