Пројекти саобраћајне инфраструктуре

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стратегији развоја „Коридори" говоримо о пројектима саобраћајне инфраструктуре у које се улаже велики новац пре свега у изградњу ауто-путева и пруге за велике брзине, али и у реконструкцију регионалне и локалне путне и железничке мреже у Србији.

Са изграђених 350 километара ауто-путева и више од 500 километара обновљених пруга, Србија је показала да у нашој земљи ништа више није далеко. На највећим градилиштима у Србији радило се све време ванредног стања, тако да ће инфраструктура и грађевинарство и ове године бити веома важни за економски опоравак земље.

О томе шта је држава од почетка епидемије вируса Ковид 19 до сада урадила, каква је ситуација на пројектима чија реализација је у току, али и о пројектима које наша држава планира да започне у наредном периоду, за емисију „Коридори" говори потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

У емисији говоримо и о почетку редовног комерцијалног авио-саобраћаја након кризе изазване пандемијом коронавируса. Ер Србија је започела поступно обнављање летова до појединих дестинација у региону, а 6. јуна планирано је и обновљање интерконтиненталних комерцијалних летова између Београда и Њујорка. Од 13. јуна број прекоокеанских летова требало би да буде повећан на два лета недељно, а уколико буду укинута ограничења путовања у Европској унији Ер Србија планира да од 15. јуна повећа број летова у путничком авио-саобраћају.

На јужном краку међународног путног Коридора 10 кроз Грделичку клисуру урађен је редован полугодишњи преглед система у тунелима „Предејане" и „Манајле" тако да на овом путном правцу више нема преусмеравања саобраћаја који се током маја месеца обављао двосмерно кроз обе тунелске цеви.

Уредник емисије је Горан Маслар.

Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]