Мира Адања Полак: Ексклузивно

Титови Бриони

Бриони су дуго били непознаница па и данас обавијени су неким велом недоступности и малих тајни...

Знамо ко је одлазио и ко је могао да летује тамо у Титово време.

Отварање Бриона било је поступно и до дана данашњег не можете видети баш све нити улазити у неке делове у којима се налазе резиденције оних којих више нема.

Вила Едварда Кардеља и Александра Ранковића су данас још увек ексклузивни објекти са патином и стилом сесдесетих година и удаљени од очију јавности. Многе од ових вила налазе се у понуди за летовања оних који могу да плате.

Имала сам прилику да сретнем Војмира Вукшановића архитекту који је међу последњима напустио Брионе. Још као дечак који је на Брионима ишао у школу памти времена о којима све мање знамо. А изговара и један податак који до сада никада нисмо чули и да ли су Титу били познати Бриони и пре него што су му припали.

Весна Клунић Данко провела ме је кроз Национални Парк и Музеј у коме се налазе сведочанства ко је све долазио на Брионе и док нису били само Титови.

Много тога се променило од тог времена али је остала фама да се на Брионе не можете отићи тек тако..... А данас ту долазе они који знају да цене природне лепоте, чисто море и воле мир.

Боравак на овом острву даје утисак да сте ван времена и ван догађања и та изолација са свим одликама неког прошлог времена јесте нешто посебно.

 

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]