Пут ка бољем сутра

У свету свега и свачега на човеку, људима и државама је да одаберу свој пут.

Бирали смо и ми свој пут, пут среће, а често смо били завођени странпутицом. А на путу истине да је капитализму потребна нова ренесанса, нашли су се млади људи из Србије. Неки су дошли у Београд, а други су из Београда. То су млади људи које је спојила жеља да знају и да стичу нова знања, не од било кога већ од најбољих учитеља. То је истина која у сивилу савременог доба захтева дивљење и клањање.

Њихов живот јесте и одузимање и додавање и множење и дељење, њихов живот је космос, закони акције и реакције, живе за експеримент и зато су најбољи међу најбољима, они су амбасадори и олимпијци Србије.

Милош Милићев, Добрица Јовановић и Страхиња Гвоздић ђаци су Математичке гимназије у Београду и објашњавају нам да ли су професори строжи према њима и да ли се више ради у менторском одељењу.

Подсећамо се и недавно преминулог младог физичара Михајла Спорића коме се и Универзитет у Кембриџу клањао.

Мирјана Катић је прва жена која се нашла на челу Математичке гимназије од њеног оснивања, а како сачувати углед овакве елитне образовне институције и шта нам је чинити како бисмо младе зналце задржали у својој земљи сазнајте ове недеље.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

Профил и профит Профил и профит

Аутор:
RTS

ПРОФИЛ И ПРОФИТ о важним економским темама говори на једноставан начин: о новцу, својини, берзама, потенцијалима и о свему ономе што чини живот. [ детаљније ]