Велика илузија - Расположени за филм

Демистификација гастербајтерског живота иницирана својеврсим јубилејом - педесетогодишњицом одласка гастарбајтера из бивше социјалистичке државе у Аустрију, амбивалентност појединца емотивно растргнутог између српског завичаја и туђине, нивелисање границе између документарне и игране форме и стварање својеврсног хибрида - акценти су филма "Сумрак у Бечком хаустору" који је на 48. ФЕСТ -у добио Политикину награду "Милутин Чолић". У "Крупном плану" Велике илузије је награђени редитељ Младен Ђорђевић.

После великог успеха с филмовима "Брачна прича" и "Ирац", Нетфликс наставља да показује своју моћ пласирајући узбудљиве наслове. Неке од њих сте можда погледали, а неки тек стижу на омиљену платформу за гледање филмова и серија. У овој епизоди "Велике илузије" представљамо биографску драму "Серђо" о непоколебљивом и харизматичном комесару Уједињених нација за људска права који је боравио на многим трусним, ратним и поратним подручјима широм света.

Захваљујући Нетфликсу, ових дана смо у прилици да се уверимо у реалне могућности поновног оживљавања поджанра романтичних комедија, међу којима је свеж пример Нетфликсова британско-италијанска копродукција "Љубав-венчање-понови".

Из ракурса филмског критичара Драгана Јовићевића представљамо телевизијску серију "Госпођа Америка" са Кејт Бланчет у главној улози.

У "Премотавању" обележавамо 20 година од светске премијере ремек-дела Вонга Кар-Ваија "Расположени за љубав" на 53. Канском фестивалу.

А "Контраплану" ове недеље, са Анисом Бонфо - редитељком документарног филма "Чудо од детета" посвећеног трагању за идентитетом креативног директора модног бренда Балмаин - Оливјеа Рустена.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Јована Филиповић, Светлана Перовић