Мира Адања Полак: Ексклузивно

Сведок славе - Брајан Рашић, Ш као школа

Брајан Рашић је фотограф кога сам сретала по свету и који је својом камером забелжио најзначајније портрете великих музичара као и историју рокенрола. Светску славу донеле су му екслклузивне фотографије Ролинг Стоунса.

Некада Бранислав сада Брајан путовао је са Ролинг Стоунсима, обишао свет на њиховим турнејама и забележио праву ексклузиву њиховог номадског живота. Фотографије Брајана Рашића где прати Дејвида Боувија, Иги Попа, Ени Ленокс, Ерика Клептона, Ејми Вајнхаус, Паваротија заштићене су ауторским правима и велике агенције воде рачуна где год се оне појаве.

У овом разговору Брајан Рашић ми прича занимљиве анегдоте са снимања и како он види данас своју професију. Обишао је свет живео је у Лондону, Њујорку а сада по мало и у Београду где је у свој нови дом донео своју колекцију плоча која садржи праве раритете оних музичара које је фотографисао и свега онога што воли да слуша када се одмара између путовања. Од сада ће на путовања кретати из Београда.

Фотографије Брајана Рашића су права историја и белешке једног времена које се више неће вратити, нити поновити. Ово је наш други сусрет, а први је био у Лондону када сам га упознала пре више година. Посебно ми је драго да ћу Брајана Рашића сада чешће сретати у Београду.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]