Узори и идоли у (поп)култури

Креира ли свакодневица идоле или идоли утичу на свакодневицу и шта узори имају са тим...

Прича о идолима стара је колико и цивилизација. Време популарне и масовне културе такође је и време мноштва идола. Ново издање Часа анатомије отвара питање односа идола и узора.

Да ли висока култура има узоре а популарна идоле, како настају и може ли се трагом њиховог односа реконструисати вредносни систем једне заједнице, развој тог система али и растакање. Јесмо ли сведоци времена које више нема узоре а идоли "играју само једно лето" и шта је узрок томе...

У емисији о томе разговарају, писац Михајло Пантић, глумац Светислав Буле Гонцић и редитељ Младен Ђорђевић

Уреднице емисије: Марија Ненезић и Јасмина Врбавац

Реализаторка: Маја Мандић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 28. феб 2020, 16:56) - anonymous [нерегистровани]

Prava kultura

Prava kultura je kultura zasnovana na naucnom znanju i na vrhunskoj umetnosti, i sustinski cini dobro svim ljudima. Samo takva kultura zaista sluzi svim ljudima, pomaze im da zive bolje i srecnije, ispunjava ljude i sluzi dobru svih ljudi. Medjutim, popularna kultura je kultura reklama, kultura namenjena prodaji proizvoda i oslanja se samo na povrsni vizuelni efekat. Popularna kultura je namenjena dobru pre svega onih koji reklamiraju svoje proizvode radi sto bolje prodaje i sto vece zarade, bez obzira na stvarni kvalitet tih proizvoda.