Добро је, добро је знати ... Природа, знање, рехабилитација

Када постанемо свесни да је све мање важно од нашег здравља? Ако бисмо процењивали да ли смо здрави у складу са дефиницијом Светске здравствене организације да је то потпуно физичко, психичко и социјално благостање....а не само одсуство болести... ко је здрав?

Здравље се ипак не подразумева и захтева активан став. Наука то дели на три основна правца деловања - превенцију, лечење и рехабилитацију. У мају ове године домаћини смо 22. Европског конгреса физикалне и рехабилитационе медицине.

Рехабилитација је једна од најсвеобухватнијих струка, јер обухвата научна сазнања и поступке лечења и опоравка врло различитих болести и стања. Чак је и превенција здравља као концепт неодвојива од модерних рехабилитационих центара који поседују природне лековите чиниоце.

О неопходности синергије природних лековитих чиниоца, нових научних сазнања и технологија, које се мултидисциплинарно примењују кроз савремени концепт на Институт за рехабилитацију у емисији нам говори прим. др Снежана Kостић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и в.д. директора Института за рехабилитацију покретних и непокретних болесника "Селтерс" у Младеновцу.

Уредник и водитељ: Маријана Вук Мрђа

Редитељ: Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар