Наука у покрету: Вештачка интелигенција и ...

Шта је вештачка интелигенција?

На који начин она продире у све поре нашег живота? Због чега је важно да знамо како се у складу са развојем новог технологошког окружења мења наш начин комуникације, понашања, рада и која нова етичка питања оваква ситуација поставља - само су нека од питања на која одговарају: професор Ибрахим Кушчу који је докторирао у области еволуције вештачке интелигенције на Универзитету Сасекс у Великој Британији.

Татјана Мурована из Унесковог Института за Информационе технологије у образовању.

Игор Шнуренко, инжењер и новинар, експерт у области вештачке интелигенције, људских права и слободе изражавања.

Универзитетски професор у Великој Британији, доктор Кутома Вакунума, истраживач у области социјалних и етичких аспеката технолошког развоја.

Посебна пажња посвећена је односу вештачке интелигенције и слободе изражавања, медијске и информацијоне писмености. Ово је била и тема тродневне радионице коју је крајем јануара организовало Министарство културе и информисање.

На питања зашто је медијска писменост важна и на који начин јој приступити у доба вртоглавог технолошког развоја одговарају не само инострани већ и домаћи стручњаци осврћући се на нове образовне програме који осавремењавају наш образовни систем.

Уредник: Јелена Мицић

Новинар: Ивана Атанацковић

Сниматељ: Драган лапчевић

Монтажер: Душан Заложник 

број коментара 0 Пошаљи коментар