Трезор

Сећање на композитора Зорана Христића

Прволигаши, Звук и слика - емисија из циклус "Осма врата".  У другом делу разговора са Зораном Христићем окрећемо се његовом новинарско-водитељском и уредничком послу, који се одвијао паралелно са композиторским ангажманом. Говорећи о отворености Телевизије Београд почетком седамдесетих ка новим уметничким мултидисциплинарним појавама, Зоран Христић издваја емисију Музички атеље, истичући да је тимски рад оно што чини успешан телевизијски и радијски програм. Користећи спортску терминологију, Христић каже да је формула доброг уређивања програма у тиму у коме сви припадају првој лиги и где нема места за зонске играче.

- Учесници: композитор Зоран Христић, саговорник Ана Милићевић
- Уредник истраживач Весна Игњатовић, сниматељ Борислав Ристовић, асистент сниматеља Далибор Станковић, сниматељ звука Милан Ђорђевић, расветљивач Мирослав Даниловић, организатор Горадана Грдановић, продуцент Милан Пајић, реализатор Наташа Јањуз, монтажер Зорица Благојев, аутор Ана Милићевић, уредник Бојана Андрић 
- Редакција за историографију, снимано 24. маја 2007, премијерно емитовано у "Трезору" 24. јула 2007, репризирано 19.02.2008, 25.12.2019. само ноћу.

Музички атеље, колаж - јединствен циклус емисија Телевизије Београд у којем су били представљани савремени композитори и извођачи, али и сликари, кореографи, редитељи и њихова најновија остварења. Циклус је реализован од 1978. до 1982, под редитељском руком Арсенија Јовановића, са Зораном Христићем и Радмилом Станковић као водитељима. Оно што Зоран Христић истиче као квалитет више у овом циклусу емисија је то што су реализоване уживо, без обзира на њихову звучну и визуелну комплексност и што су у стварању емисија тимски учествовали сви, од уредника Слободана Хабића, преко водитеља, до редитеља и гостију. Данас ће бити приказани делови  делимично сачуване последње емисије из 1979. године.

- Учесници: Зоран Христић, Радмила Станковић, Рајко Максимовић, Војислав-Бубиша Симић, Жарко Калнић, Јадранка Јовановић, Благоје Ангеловски, ансамбл Нова музика, хор Цоллегиум Мусицум, диригенти Даринка Матић-Маровић и Миодраг Јаноски
- Сценариста и редитељ Арсеније Јовановић, уредник емисије Слободан Хабић
- Произведено 1979, Редакција музичког програма, уредник Срђан Барић; реприза 24.07.2007. и 19.02.2008, 25.12.2019. само ноћу у "Трезору"

број коментара 0 Пошаљи коментар