ТВ Театар: Три сестре

Фебруарски циклус ТВ Театра "Сениори" обухватиће, баш као што и сам наслов сугерише, представе које се, како својом тематиком, тако и редитељским приступом, дотичу питања позиције и права старије генерације - пензионера, припадника 3. доба, у нашем друштву.

Током месеца, гледаоци ће моћи да се подсете представа Матица, Гардеробер, Три сестре, Арсеник и старе чипке, али и да премијерно погледају снимак представе Моја ти која се налази на репертоару позоришта Атеље 212.

У суботу, 1. фебруара репризно ће бити емитован снимак представе "Три сестре", по тексту А. П. Чехова, а у режији Иване Вујић. С обзиром да је редитељка у свом читању руског драмског класика одлучила да Чеховљеве јунаке (али и самог Чехова, који се појављује у представи) играју глумци у зрелом добу, преиспитујући смисао живота из позиције групације која носи велико животно искуство, представа БИТЕФ театра премијерно изведена 2010. године, тематски се уклапа у фебруарски циклус ТВ Театра.

Улоге: Бранка Петрић, Рада Ђуричин, Даница Ристовски, Мирко Бабић, Константин Бунушевац, Дуња Махорчић и Горјана Стоиљковић

Уредница ТВ Театра: Тамара Барачков

број коментара 0 Пошаљи коментар